Boek: Schimmenspel – Joanne Harris

Een van de drie boeken die ik op een boekenmarkt voor een prikkie kocht. Iets heel anders dan de Chocolat-serie, maar niettemin bijzonder! De sfeer, het onderwerp en uiteindelijk de ontknoping; de moeite waard om te lezen. Dus ga ik niet de hele samenvatting hier neerschrijven, dan blijft er nog iets te ontdekken.

1001004002624115

Samenvatting
Henry Chester, een Victoriaanse dominante en puriteinse kunstschilder is op zoek naar het ideale model. In de negenjarige Effie vindt hij haar. Tien jaar later lijkt de lieflijke, fee-achtige Effie zijn ideale echtgenote. Maar iets in haar begint te ontwaken. Door haar minnaar Mose, wordt ze meegesleurd in een onderwereld vol corruptie, chantage en intrige. Daar ontmoet Effie bordeelhoudster Fanny Miller, en de geest…

Afdrukken