Recept: vis met prei uit de oven

Ik heb het volgende deel even van Jeroen kookt gekopieerd, omdat ik me iedere keer sufzoek naar het betreffende recept.

Menno Nicolaï twitterde ooit het volgende:
Prei koken, mengen met mosterd en crème fraîche, stevige witte vis met zout en peper bestrooien en in de preipap leggen. 20 min. op 180 gr.
Dat zag er uit goed uit. Eigenwijs als ik mijn Lief is heeft hij het een heel klein beetje aangepast. Voor alles dat er mislukt aan dit recept neemt ik dan ook de volledige verantwoording op me. Alle lofuitingen zijn voor Menno.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 200 ml crème fraîche
  • Een eetlepel mooie grove mosterd
  • Een glas witte wijn
  • Een mooie kabeljauwfilet van ± 500 gram
  • Zout en (witte) peper

Afwas

  • Een snijplank en een koksmes
  • Een wok of een kleine koekenpan
  • Een ondiepe ovenschaal

Bereiden
Snij de prei en roerbak ze even aan in flink wat olijfolie, een eetlepel mosterd en een snufje zout. Doe hier een half glas witte wijn bij en laat ze gaar sudderen (kijk, daar was ik eigenwijs). Meng dit in de ovenschaal met de crème fraîche en nog een half glas witte wijn en leg er de vis in. Bestrooien met wat peper en zout en 35 minuten in mijn voorverwarmde heteluchtoventje op 180 graden (da’s 20 minuten in Menno’s waarschijnlijk onwaarschijnlijk superdeluxe mega-gas-oven).

Ik serveerde ze heel toepasselijk met gekookte Nicolai-aardappelen.

En dan dit nog.
Crème fraîche is wel heel erg vet en ongezond dus niet te vaak. 500 gram was wel wat veel.

Afdrukken