Recept: Kaaskoekjes

Onlangs kreeg ik van iemand een zakje kaasblokjes, want die waren over, en ik zou toch een verjaardagsfeestje geven, dus… meenemen. Echter, omdat we zelf nooit zoiets in huis halen, waren deze per ongeluk in de koelkast blijven liggen. Kwam dat goed van pas!

Dit recept maakte ik in twee etappes; gisteren het deeg en liet het een nachtje over in de koelkast (aangezien mijn handen geen deegroller meer wilden hanteren), en vandaag bakte ik de kaaskoekjes voor bij de borrel.

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram geraspte kaas (in dit geval Goudse 48+ kaas, die smelt i.i.g. goed)

Bereiden
Kneed een mooi deeg, en laat het een kwartier (of langer, zoals ik deed) bijkomen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden (of zoals ik op 180 graden, want die oven van ons heeft geen 175). Rol het deeg daarna uit tot een halve centimeter dik en steek er vormpjes uit.  Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin. Afkoelen en genieten maar!

IMG_3888i

Tip: overigens denk ik dat een scheutje paprikapoeder door het deeg ook heerlijk is, of experimenteer met sesamzaad, maanzaad, chilipoeder of kerrie.

Uitsteekvormpjes kun je o.a. bij Dille & Kamille vinden, of bij diverse kookwinkels.

Afdrukken