Recept: Bananencake

Ingredienten:

  • 4 eieren
  • 150 ml droge, witte wijn  i.p.v. de witte wijn gebruikte ik:
    • sap van 2 limoenen
    • 100 gram gezoete kastanjepuree (1 blikje crème de marrons)
    • aanvullen tot 150 ml met water
  • 4 overrijpe bananen,
  • 150 ml zonnebloem- of arachideolie
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • naar keuze: een handvol noten, en een handvol cranberry’s
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 2 snufjes kardemompoeder

Verwarm de oven voor op 190 graden, vet een bakvorm (ik heb een rond 28), of een redelijk formaat cakevorm) goed in. Prak de bananen. Mix de eieren schuimig, meng limoensap, kastanjepuree en water tot 150 ml en voeg dit toe aan de eieren. Daarna de olie erbij. Giet het mengsel vervolgens door de geprakte bananen, daarna het zelfrijzend bakmeel, de nootmuskaat en kardemom erdoor. Naar smaak noten en cranberry’s toevoegen. 60 minuten op 190 graden bakken in de voorverwarmde oven.

Update: ik mocht’m nog 20 minuten extra laten draaien. Bij het eruit halen, stortte ie direct in, maar smaakt wel goed 🙂

Afdrukken