Even mopperen…

Ik snap iets niet. Ik woon om de hoek van de Lootstraat.
Elk jaar vindt daar zo eind augustus, van s’middags tot laat, een soort van Surinaams (misschien Antilliaans, sorry ik weet het verschil op dit moment niet) festivalletje plaats. De straat wordt helemaal afgesloten (je kunt niet kunt doorsteken naar de Kinkerstraat, lekker veilig). Er is de hele avond muziek. Er staan kraampjes met allerlei eten. Het schijnt gezellig te zijn. Maar niet voor bakra’s. Als ik er naartoe ga, wordt ik weggekeken. Dus blijf ik thuis. Elk jaar is het weer een verrassing, je kunt je eigen tv of muziek niet meer horen. Een paar jaar geleden ben ik met m’n bovenbuurman gevlucht naar een kroeg wat verderop, aangezien we de hele dag al die herrie aan ons hoofd hadden. Gelukkig ben ik tegenwoordig al enigszins doof, en heb ik als extra herriestoppers in huis, voor als ik om half elf nog niet kan slapen. Het allervreemdste vind ik: BEWONERS WORDEN NIET GEINFORMEERD!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken