Boek: Droom van de Hond – Manda Scott

Begonnen op 26-11-2012, maar vanwege alle feestdrukte, knutselactiviteiten e.d. duurde het een tijdje voordat ik deze uitgelezen had. In de serie Droom van de … ga ik snel bij de bibliotheek het laatste deel halen 🙂

Beschrijving:
Het is het jaar 57 na Christus en grote delen van Brittannië zijn bezet door de Romeinen, maar in de verste westelijke uithoek van het rijk voert een guerillaleger onder leiding van Boudica strijd tegen de bezetters. Om haar volk definitief vrede en vrijheid te geven, moet de onverzettelijke koningin-strijder haar dierbare land verlaten en de vijand in het hart treffen. Terwijl Boudica’s halfbroer Ban vanaf het continent optrekt naar Brittannië, gaan de opstandige Britse volkeren de strijd aan met een overmacht van twintigduizend Romeinse legionairs.

Droom van de hond is het derde deel in de epische romanserie over de historische figuur Boudica. Met veel gevoel voor detail brengt Manda Scott een wereld tot leven vol mystieke rituelen, wrede goden, oppermachtige druïden, meedogenloze strijd en tragische liefde.

Manda Scott werkte zo’n vijftien jaar als dierenarts aan de universiteit van Glasgow voordat ze zich fulltime op het schrijven stortte. Na eerst enkele thrillers te hebben geschreven, brak ze wereldwijd door met haar cyclus over de historische figuur Boudica. Manda Scott werd genomineerd voor de Orange Prize en de Edgar Award en ontving de Arts Council of England Prize for Literature. Ze woont met haar echtgenoot in Shropshire.

Auteur: Manda Scott
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar van uitgave: juli 2008
ISBN13: 9789022994245
Prijs: Alleen 2e hands verkrijgbaar

Afdrukken