Recept: Stoofschotel met bokbier

Zaterdag gaan we deze maken, Lief heeft namelijk ontdekt dat Bokbier heel erg lekker is. Maar dan met geit! (Als we die op de boerenmarkt kunnen krijgen…)

Ingrediënten ( 4 personen)

    750 g mager rundvlees
    30 g boter
    1 eetlepel olijfolie
    2 middelgrote uien
    1 teentje knoflook
    3 tomaten
    1 rode paprika
    1 appel (goudrenet)
    2 winterwortelen
    1 middelgrote prei
    kruiden als tijm, peper, rozemarijn, laurier en 1 kruidnagel
    1 fles bokbier

Bereiding
Spoel het vlees af en dep het droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel, haal het
klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd ook deze in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatst genoemde in ringen.

Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe, met uitzondering van kruiden, bokbier en appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier.

Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht minstens 1 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid. Op een lage stand is daar ongeveer 1 uur voor nodig.

Deze kleurige schotel past bij een rijstgerecht, maar ook bij een gerecht met aardappelpuree.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

2 reacties

  1. O! Lekker! Even mijn boodschappenlijstje pakken hoor…

    (Zeg Rietje, als we nou voortaan op zaterdag gewoon bij elkaar gingen eten, zou dat niet veel handiger zijn? 😀 )

Reacties zijn gesloten.