Boekenmarkt Haarlem 2005

De boekenmarkt afgelopen zondag was nog groter dan vorig jaar. En ik had me er bijzonder op verheugd: was door al m’n boeken thuis heengelezen. Dus wij om 12 uur met ’t autootje (dat eerst niet openwilde) naar Haarlem, pinnen en toen we door de Jacobijnestraat liepen, liepen we direct tegen Jeroen’s ouders op, die alweer onderweg naar huis waren. Koffiedrinken wilden we pas later, dus spraken af dat we in de middag naar Heemstede zouden rijden, alwaar gebarbeknoeid. Lekker gescharreld, veeeeel boeken gekocht, zowel ik als Jeroen een rugtas vol. Leuk is dat, als je vantevoren niet weet wat je wilt kopen, kom je van alles tegen.

Mijn nieuwe boeken:
S. Carmiggelt: Een Hollander in Parijs en Weet ik veel
(lekker voor in de tram en metro als ik s’ochtends nog niet helemaal wakker ben),

Denise Chong: De dochters van de concubine “Een aangrijpend werk over een Chinese familie die leeft aan twee kanten van de aardbol: in een plaatsje in Zuid-China en in de rommelige Chinatowns van de Noord-Amerikaanse westkust. Het levensverhaal van haar grootmoeder was voor Denise Chong het uitgangspunt om dit boek te schrijven.

” Ben Elton: File!!! “In onnavolgbaar Eltoniaans proza – sinds jaar en dag te genieten in televisie-series als The Young Ones en Black Adder – wordt de jacht op de uitvinder en zijn geesteskind beschreven.

Marten Toonder:


(Hij schrijft geweldig, ik heb ze allemaal al gelezen, maar ontdek er nog steeds nieuwe dingen in) .

Deborah Cadbury: De verdwenen koning van Frankrijk “In 1795 verklaarden de Franse revolutionaire autoriteiten dat Lodewijk XVII, de tien jaar oude zoon van Marie-Antoinette, was overleden in de Temple-gevangenis. Onmiddelijk ging in Parijs het gerucht dat de prins was ontsnapt en zelfs nog leefde. Een zoektocht naar de jonge prins.”

Minette Walters: De vorm van Slangen “Een tintelende misdaadroman waarmee ze bewijst dat ze als geen ander de beweegredenen en zwaktes van mensen kan oproepen.”

Ellis Peters: Het heilige vuur, een middeleeuwse detective.

Broeder Cadfael wordt naar Wales gestuurd om de beenderen van een gestorven heilige te bemachtigen. Het klooster van Shrewsbury zou wèl varen bij het bezit van de botten, die, naar verluidt, bovennatuurlijke krachten bezitten. Wanneer Cadfael de tocht aanvaardt, vindt hij vele obstakels op zijn weg, o.a. een wonderlijke dode…

En last but not least Hazel Evans: De Doe-het-zelf-tuin Patio’s-Terrassen-Vijvers-Hekwerk Een geweldige bron van inspiratie voor het bijwerken van mijn tuintje 🙂

Afdrukken