Recept: Aardappel-gehaktcurry

Ik ben op dit moment de aardappel/gehaktcurry van culinette.nl aan het maken, maar dat duurt nog even. Verse koriander ruikt zo lekker, en ik had nog een beetje Turkse yoghurt over, die gaat er straks door. Helaas was het Naanbrood op bij de SdeB (voorheen Edah), en niet verkrijgbaar bij AH op de Overtoom (voorheen net zo klein als nu). Dan maar geen Naanbrood. Wel extra spinazie.

Update; 20:25 uurAardappel/gehakt curry

Er zijn alweer nieuwe aardappelen. Tijd voor een aardappel/gehaktcurry dus. Wie nog niet eerder gekookt heeft met currypasta moet wel even goed kijken wat hij koopt want er zijn wel heel erg hete varianten in de winkel!
Voor vier personen begin je met 450 gram gehakt rul te bakken. Als het klaar is uit de pan scheppen en in diezelfde pan een fijngesneden ui smoren in wat olie. Daarna doe je erbij: 3 fijngesneden teentjes knoflook, 1 heel fijngesneden rode chilipeper, 2 theelepels gemalen komijn (djinten), 2 theelepels gemalen koriander, 1 eetlepel currypasta naar keuze. Even een minuutje roerbakken en dan 500 gram geschrapte en gehalveerde kleine nieuwe aardappeltjes, het gebraden gehakt en 600 ml water erin. Zachtjes aan de kook brengen en 30 minuten pruttelen. Op het laatst gooi je er 100 gram verse spinazie bij. Serveren met dikke griekse yoghurt eroverheen en naanbrood erbij.
Heerlijk met een glas ijskoud bier.

Afdrukken