Leuke ontdekkingen

Ergens was ik het vergeten, maar eigenlijk weet ik het best al lang; verhuizen is een van de weinige dingen die ik leuk-spannend vind. Natuurlijk zijn er in het begin de hele, overduidelijke verschillen. Kijk, het nieuwe huis is natuurlijk de meest duidelijke. Maar er zijn ook ‘andere’.

Zo zit ik nu in m’n werkhoek boven, met het raam open, de vogeltjes die ik in de bomen hoor na te fluiten. Mijn Lief moet erom lachen 🙂 Ik kijk naar de lucht en zie Rembrandt-wolken en vandaag vlogen daar zwermen doorheen. Ik hoor weinig of geen vliegtuigen. Ganzen? Ja, ik denk het. Of zouden het die meeuwen zijn, waar veel mensen hier last van hebben?

Laatst lag ik ’s nachts wakker (ja, ook hier in 023 gebeurd dat weleens, maar niet door burenoverlast), en hoorde op de achtergrond iets van ‘sjoeffffff…, sjoefffff…, sjoefffff…’. Verrek, dat was de trein richting Noord-Holland! Nou, als dat geen verschil is met ‘KEBomkebomkebom, KEBomkebomkebom’ de laatste tram en/of de eerste die over de Kinkerbrug dendert?!

Afdrukken

Eén reactie

  1. Zo herkenbaar. Zo fijn. Zo wennen. Zo genieten. Het is ook leuk om al die nieuwe geluiden te ontdekken, maar ook de nieuwe plekjes in je huis (en er omheen). Ik zit niet in mijn werkkamer, maar op mijn dakterras vaak nog even ’s avonds te kijken naar wolken (of heel laat naar de sterren). Het is een rijk gevoel.

    (enne het is de trein van en naar de kop van NH, want 023 is toch ook echt al NH)

Reacties zijn gesloten.