Op de boekenplank

Dus heb ik hier een stapeltje van boeken en tijdschriften waar ik mee bezig ben, of die ik af en toe grijp en er weer iets in lees, of ‘uit haal’.. soms letterlijk.

IVDC4043

De blaadjes Boodschappen, Allerhande etc. van de supermarkten; daar scheur ik daadwerkelijk de recepten uit waarvan ik denk “die ga ik echt een keer maken”. Soms lukt dat ook. Meestal met de nodige aanpassingen, aangezien we iets ingewikkelder eten koken dan in de blaadjes staat, en soms lukt ’t niet. Dan gaan die recepten op een stapel Recepten-to-do en belanden soms alsnog in de duo-container.

Food-inspiratie is een groot deel van m’n boekenverzameling en Ottolenghi hoort daar zeker bij!

De (moes-)tuinbladen! Met m’n moeder, zussen, schoonvader en meer mensen ruilen we bladen, lezen en herlezen. Echt heel fijn. Helemaal nu ’t nieuwe seizoen bijna weer gaat beginnen. Hoewel veel mensen me voor gek zullen verklaren, maar paprika’s, pepers, aubergines & tomaten zijn allemaal planten die je bijna nu moet gaan zaaien om er in het najaar plezier van te kunnen hebben.

En als laatste, maar die ligt bovenop, dus had ook als eerste benoemd kunnen worden; van woonhuis tot droomhuis is voor mij soort van ‘vaklitteratuur’. Ik zoek en vind dit soort boeken in kringlopen (nu even niet), mini-biebs, en overal en nergens. Helemaal fijn om door te werken, en te onderzoeken wat bij mijn ‘coach-stijl’ past. Opgeruimd gelukkig; vorm, onderzoeken en vormen & leren.

Afdrukken