Recept: Rode kool gestoofd

De hoeveelheid kool is voor 2 personen 2x een maaltijd, of voor 1 maaltijd voor 4 personen

Ingrediënten
boter of olijfolie of allebei een beetje
½ rodekool
2 uien
1 grote appel
5 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 tl gedroogde tijm
laurier
1 steranijs
3 el bruine suiker
400 ml rode wijn
scheutje balsamico azijn
2 el sierkweegelei of andere confituur

Bereiden
Snijdt de rode kool heel fijn. Smelt boter samen met olijfolie in een pan. Stoof de rodekool in de boter.
Pel en snipper de uien. Doe ze bij de rodekool. Maak de appel schoon en rasp deze bij de rode kool. Kneus de jeneverbessen en de kruidnagels in een vijzel, voeg ze samen met tijm, laurier, steranijs bij de rode kool. Doe er de bruine suiker, de rode wijn, een scheutje balsamico azijn en de sierkweegelei bij. Even goed door elkaar roeren. Zet een deksel op de pan en laat de rode kool 30 a 45 minuten stoven op een laag pitje. Langer mag ook. Haal het deksel van de pan als de kool gaar is zodat het vocht kan verdampen. Smakelijk!

Lekker met mosterdpuree en stoofvlees of gestoofde kip in donker bier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken