Recept: Kruidige kippenbouten (met pruimenchutney)

Ingrediënten
– 100 gr bruine suiker
– 2 rijpe nectarines
– 5 takjes verse tijm
– 2 dl rode wijn
– 1 dl water
– 500 gram onrijpe pruimen
– 5 sjalotjes of 2 rode uien middelgroot
– 5 el olijfolie

– 4 kippenbouten
– zout
– 1 tl gemalen kaneel (1 theelepel)
– 2 tl masala (2 theelepels)
– 2 tl ketoembar
– 2 tl djinten
– 2 tl paprikapoeder (2 theelepels)
– olijfolie
– verse koriander

Bereiden
1 Snipper de uien.
2 Ontpit de nectarines en snijd in kleine blokjes.
3 Hak de koriander fijn.
4 Meng de olijfolie met paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, masala, kaneel en zout.
5 Besmeer de kippenbouten met dit kruidenmengsel en laat dit ongeveer 2 uur intrekken, in de koelkast.
6 Haal de kippenbouten een half uur voor het bereiden uit de koeling.
7 Maak de pruimenchutney als de kippenbouten in de koelkast staan: fruit de gesnipperde ui in een pan met olijfolie.
8 Leg de pruimen erbij, schenk de rode wijn erin en laat het 20 minuten sudderen.
9 Doe hierna de tijm en de bruine suiker er bij en laat het vervolgens 20-25 minuten inkoken.
10 Roer de nectarines in de laatste vijf minuten van de bereidingstijd door de chutney.
11 Meng voor het serveren de koriander door de chutney.
12 Verwarm de oven voor op 200 graden.
13 Leg ondertussen de kippenbouten in een ovenschaal met afdruiprek.
14 Bak ze 20 minuten lang, bedekt met aluminiumfolie.
15 Haal het folie er af en braad ze hierna nog 20-25 minuten lang op 180 °C voor een mooi bruin korstje, of zet even de gril er op.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *