Glas, glazen, glazig

Zondagochtend werden door Lief’s ouders opgehaald, want we zouden een dagje Glas gaan doen. En dat doe je blijkbaar in… Leerdam. Mijn topografie is zo slecht, dat ik werkelijk geen idee had waar het ligt. Maar gelukkig hoefde ik niet te rijden, dus we kwamen er vanzelf 🙂

Glas is bijzonder. Maar meestal heb je dat niet zo 1, 2, 3 in de gaten.. de vitrines in het Nationaal Glasmuseum stonden vol met glas in allerlei soorten en maten, en uit verschillende perioden.

Over het algemeen is iets van glas gemaakt als gebruiksvoorwerp. Ook deze

Maar dat is niet altijd het geval … haha

Daarna reden we door naar de Glasblazerij, waar ze ons vanaf een tribune lieten zien hoe twee groepen glasblazers en hun leerlingen/assistenten een project ‘bliezen’. Het ene was een prachtige vaas, het andere project mislukte. Ook dat kan, het blijft handwerk!

Dit lieten ze daar niet zien, maar zo ging het wel..

We waren lekker warm geworden en liepen tegen de wind & startende regen langs de kade naar het enige café/restaurant dat open leek, die zondagmiddag. En toen aten we een late lunch. Broodje Ambachtelijke kroketten! Heerlijk! Sinds ik weer een beetje normaal kan eten vind ik die een van de lekkerste 🙂

De terugweg was een beetje sneu hoewel eenmaal thuis ook gezellig; we hadden omleiding en reden via 010 (zo kom je er nooit…), ondertussen was het noodweer losgebroken in de vorm van enorme bellenregen, je kon niets meer zien door de voorruit! Vervolgens 070, terug naar 020, waar de Langsbreng Chinees ook een omleiding had van ruim een uur, zodat we rond 8-en gingen eten. En we aten smakelijk.

Afdrukken