Recept: Kaneelbrood

In de Thuisbroodbakkersgroep op fb kwam het volgende recept voorbij. Kaneelbrood. Hmmm lekker leek me dat en niet te ingewikkeld. Alle credits gaan naar Agnes Verkade!

Schermafbeelding 2016-11-26 om 17.29.42

Ingrediënten:

  • 500 gram broodbakmix voor ciabatta, of wittebroodmix
  • 50 gram boter,
  • 120 gram bruine suiker,
  • 2 theelepels kaneel,

Bereiden

Ciabatta of wittebrooddeeg klaarmaken naar recept op de verpakking. 1 uur laten rijzen. Dan 2 delen deeg uitrollen.

Smelt de boter en smeer dit uit over de beide deeglappen, de bruine suiker mengen met kaneel en dat over de beboterde deeglappen strooien. De deeglappen apart oprollen en op elkaar leggen in de cakevorm. Aandrukken en nogmaals 30 min laten rijzen.

Dan insnijden (maar niet over de hele lengte). Bakken 40 minuten op 180 heteluchtoven, na 20 min afdekken.

Oeps, toen stond ie al in de oven en was ik dat insnijden vergeten! Tja, dan maar niet en achteraf gezien was ’t niet werkelijk nodig ook. Wat wel heel handig was (m’n bakvorm is flexibel, dus wiebel), vooraf had ik de aluminiumfolie al in model gemaakt, zodat deze makkelijk over de vorm kon schuiven na de 1e 20 minuten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken