Beleef-dingen november 2019

De 1e 2 weken van november stonden in het teken van ziekenhuis in/uit en zorgen voor mijn Lief. Dat wat niet de bedoeling was, maar het was wat het was. In de weken daarna komen we er nog een paar keer terecht 🙁 Elfjes worden geschreven. Ik moet ergens m’n energie- en gal in kwijt, …

Lees meer

Recept: Snelle mosterdsoep

Zouden we salade gerookte kip eten (waarvoor alle ingredienten reeds in huis), maar ik had totaal geen zin in sla en ook niet om het te maken… Dus een snelle mosterdsoep in elkaar gedraaid! Lief maakte er een grote bak zalmsalade bij die we ook als broodbeleg kunnen gebruiken dit weekend, 2 baguettes uit de …

Lees meer

Recept: Gehaktbrood met witlof uit de oven

Hmmm lekker! Genoeg voor 1x 4 personen of 2x 2 personen. Viavia aan een recept gekomen en zelf bijgewerkt, dus bij deze mijn eigen recept: Ingrediënten 500 gr gehakt champignons (half bakje in kleine stukjes gehakt) 1 appel (geschild, van klokhuis ontdaan en in kleine stukjes gehakt) 2 eieren 1/2 pakje buikspek (kan ook pancetta …

Lees meer

Recept: Stifado met rundvlees

Ingrediënten: 500 gr runderriblappen gyroskruiden olijfolie ongeveer 400 gr sjalotjes, 3 teentjes knoflook 1 1/2 el rode wijnazijn 400 ml passata 2 blaadjes laurier rozemarijn naar keuze Griekse kruiden naar keuze kaiserbroodjes (4 is genoeg voor 2 personen) Bereiden Snijd het vlees in dobbelsteentjes en mix ze met de gyroskruiden. Laat de kruiden en het …

Lees meer

Azijnmoeder!

Dat klinkt wat zurig, maar is iets heel anders dan je denkt! Onlangs heb ik een Fantastische scoby oftewel azijnmoeder in de appelazijn ontdekt. Ik weet ’t niet precies wanneer ik die heb neergezet. Maar het is de hele zomer altijd warm in onze bijkeuken waar de fles in de kast stond, dus groeikansen genoeg. …

Lees meer