Recept: Stifado met rundvlees

IMG_1502

Ingrediënten:

500 gr runderriblappen
gyroskruiden
olijfolie
ongeveer 400 gr sjalotjes,
3 teentjes knoflook
1 1/2 el rode wijnazijn
400 ml passata
2 blaadjes laurier
rozemarijn naar keuze
Griekse kruiden naar keuze
kaiserbroodjes (4 is genoeg voor 2 personen)

Bereiden
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en mix ze met de gyroskruiden. Laat de kruiden en het vlees enige tijd trekken. Pel de sjalotjes en laat ze heel, pel de knoflooktenen en snijdt ze in dunne plakjes. Verhit dan wat olijfolie in een wok of hapjespan, en bak het vlees rondom (bruin zal het niet worden wanneer je het in de olie bakt; je kunt het wel in roomboter bruinbakken). Voeg dan de sjalotjes en knoflookschijfjes toe. Bak deze een tijdje mee. Dan de passata & rode wijn azijn toevoegen, laurier erbij en nog een scheutje olijfolie. Griekse kruiden en wat rozemarijn eroverheen strooien en op een laat vuur 1 1/2 uur sudderen. Af en toe omroeren. De saus moet lekker dik worden. Kaiserbroodjes bakken volgens de verpakking en opdienen met de stifado en groenten.

Aangezien er verder geen groente in het recept gaat, voeg ik gestoomde groenten voor 2 toe bijv. sperzieboontjes of snijboontjes.

Afdrukken