Recept: Snelle mosterdsoep

Zouden we salade gerookte kip eten (waarvoor alle ingredienten reeds in huis), maar ik had totaal geen zin in sla en ook niet om het te maken…

Dus een snelle mosterdsoep in elkaar gedraaid! Lief maakte er een grote bak zalmsalade bij die we ook als broodbeleg kunnen gebruiken dit weekend, 2 baguettes uit de oven erbij en voila!

20191129_IMG_1629

Ingrediënten
1/2 gerookte kip in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
halve prei gesnipperd (kun je ook vervangen door bosuitjes)
klontje boter of scheutje olie
snufje zout
50 gr bloem
1/2 liter melk
300 ml water
100 ml witte wijn
3 a 4 el grove mosterd
peper uit de molen

Bak de ui, kipfilet, prei in een beetje boter of olie tot ze lekker glazig en zacht zijn. Voeg dan de bloem toe, niet laten aanbranden dus goed roeren. Voeg dan beetje bij beetje het vocht toe, het water/wijn mengsel en melk om en om. Roeren tot het een klontvrije soep is, dan de mosterd erdoor roeren. Nog even koken en dan op smaak brengen met peper uit de molen.

Afdrukken