Voorleesuurtje

Oh zo leuk, sinds vorige week kan ik weer op school voorlezen voor kleuters! Dezelfde school als eerder, bij een andere juf in de klas. Ik heb vijf groepjes, die iets kleiner zijn dan voorheen, en kan ook kiezen waar ik met de kinderen ga zitten. Dat is honderd keer beter dan in die koude gang bij de voordeur van de oude school.

Vandaag ging het verhaal over 6 hazen, die heel erg bang werden, omdat ze een grote PLONS! hoorden, terwijl ze aan het zonnen en snoezelen waren bij het blauwe water onder de kokospalmen. Ze rennen er angstig vandoor, en al gauw rennen alle dieren van het grote bos angstig achter elkaar aan, want… De grote PLONS komt eraan.

Behalve een grijze, wijze leeuw. Die wil weleens weten Wie dat is, die grote PLONS. Maar geen van de dieren kan hem dat vertellen, want ze hadden het allemaal van elkaar gehoord. Dan vertellen de 6 bange hazen dat ze niet weten Wie het is, maar dat ze de grote PLONS hoorden, bij met blauwe meer. Dus ging de leeuw er met alle dieren naartoe. Er is niets of niemand. En ineens… een grote PLONS!

De leeuw moet grinniken, en daarna lachen. Waren die bange hazen echt zo bang geweest van een …. Kokosnoot?! Toen moesten ook de bange hazen en de andere dieren lachen, want er was helemaal niets om bang voor te zijn. En ze maakten er met elkaar een feestdag van.

Een leuk prentenboek, makkelijk voor te lezen, alleen het plot is niet echt duidelijk beschreven voor de kleuters, dus moet je er zelf een beetje een draai aan geven. Het boek is helaas niet meer verkrijgbaar, maar in de bibliotheek hebben ze het liggen.

Auteur: Marianne Witte
Co-auteur: Petra Heezen
Illustrator: Petra Heezen
Soort: Met illustraties
Taal: Nederlands
Geschikt voor: 4 – 6 jaar
ISBN10 9044802291
ISBN13 9789044802290

Afdrukken