Recept: Gele paprikabouillon met tuinkers

Dit recept maakte ik vroeger voor kerst, maar was het vergeten en kwijt etc. Nu kocht ik onlangs op de markt een tweetal zakken gele paprika’s en bedacht dat ik die wel kon drogen om later onderstaande soep te maken.

Ingrediënten
3 uien
6 gele paprika’s
1/2 el boter / olie
2 tl kerriepoeder
1 dl sinaasappelsap
3 kruidenbouillontabletten
1 doosje tuinkers
zout & peper

Bereiden
Kan 2 dagen vooraf: Uien pellen en in stukken snijden. 5 paprika’s schoonmaken en in stukken snijden. in een braadpan boter/olie verhitten, kerriepoeder er door roeren. paprika en ui toevoegen en ongeveer 3 minuten fruiten. 1/5 lt water, sinaasappelsap en bouillontabletten aan de kook brengen. Een half uurtje laten trekken. Boven een andere pan zeven en op smaak maken met zout en peper. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Paprika in reepjes snijden, bouillon verwarmen en de paprika even mee verwarmen. Serveren met tuinkers.

[bron: een hele oude Tip].

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken