Recept: Griekse moussaka – Moussakas lahanikón

Met z’n twee eten wij hier makkelijk van, maar we zijn grote eters. Omdat we er nu een half gebakken puntje bij hadden, hielden we een klein beetje van de ovenschotel over.

Moussaka

Ingrediënten
1 grote aubergine
2 niet al te grote courgettes, in dikke schijfjes
2 rode uien in dunne partjes
2 rode paprika’s in stukjes
2 knoflooktenen, fijngesneden
olijfolie
Griekse kruiden of Oregano
2 eieren
3 dl volle kwark
1/2 tl chiliflakes
1 blik tomaten op sap 400 gr
1/2 plak feta, geraspt
Peper en zout

Bereiden
Oven (hetelucht) voorverwarmen op 200 graden. In een braadslee de groenten (behalve knoflook) mengen, olijfolie er overheen sprenkelen. Zout en peper strooien en de Griekse kruiden of oregano. Zet de braadslee ongeveer 35 a 45 minuten in de oven, keer de groenten halverwege een keer om.

Roer in de tussentijd kwark en eieren door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Ik had van de week uit de moestuin de knoflookbloemen uit de knoflookplanten geplukt, en hiervan een deel in stukjes door de kwarkmengsel geroerd. Als de groenten klaar zijn met roosteren, zet je de oven op 180 graden.

Neem een andere ovenschaal en doe daarin de helft van de geroosterde groenten. Daaroverheen strooi je de chiliflakes. Dan het sap van de tomaten en de tomaten zelf mag je voorzichtig! fijnknijpen. De rest van de groenten er overheen, het kwarkmengsel en vervolgens de geraspte feta.

Ongeveer een half uur in de oven, tot de bovenkant mooi gaar uitziet.

Eet smakelijk!

Afdrukken