Recept: Sweet apple dumplings

Deeg:
125 gram bloem
snufje zout
55 gram boter
30 – 45 ml koud water

Vulling:
55 gram bruine suiker
citroenrasp of kaneel
6 moesappels
12 kruidnagels (optioneel)

Bereiden
Meel, boter en zout in een grote, schone kom. kneed de boter door het meel met je vingers tot het deeg lijkt op fijne broodkruimels. Doe dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat het deeg te warm wordt. Voeg water toe en snijd met een koud mes tot alles bindt. Voeg meer koud water toe wanneer het deeg te droog is. Wikkel het deeg dan in vershoudfolie en laat het rusten tussen de 15 a 30 minuten. Verdeel dan het deeg in zes ronde ballen van gelijke delen.

Mix de suiker met de citroenrasp of kaneel. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Zet de appel op een deegrondje en werk het deeg rondom de appel naar boven, tot deze bijna helemaal bedekt is. druk een kruidnagel in het midden van elke appel. Voeg in elke appel een deel van de vulling toe en kneed dan het deeg ook om de bovenkant. plak het met water dicht.

Plaats de dumplings omgekeerd op een ingevette bakplaat. Smeer ze in met melk en bestrooi met suiker. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 gradenC conventionele oven, ongeveer 30 minuten.

Afdrukken