Recept: Surimi salade

Deze surimi salade is geschikt voor op brood of toast. Of je maakt er een kleine amuse mee, kan natuurlijk ook. Hoe het zo kwam? Ik had al een eeuwigheid 2 pakken surimi in de vriezer liggen, die kwamen maar niet op… en in tegenstelling tot krab, is surimi eigenlijk gewoon goedkoop.

Surimi sticks

Ingrediënten

1 pak surimi sticks a 250 gram
1 hardgekookt ei, heel erg fijngesneden
4 el mayonaise
Peterselie, gedroogd of vers, zoveel als je lekker vindt
1 el kappertjes, fijngehakt
1/2 knoflookteen, of zoals ik deed; 3 snufjes knoflookgranulaat
citroensap
zout
witte peper

Bereiden
Pel de surimi en hak de sticks fijn of grof, zoals je wilt. Voeg ei, mayo, peterselie, kappertjes en knoflook toe en schep alles goed door elkaar. Op smaak maken met zout en witte peper en citroensap.

Afdrukken