Recept: Kip curry Madras

Kip Curry Madras
Liep ik door de campingwinkel en zag daar een verspakket voor curry Madras. Eh, wat zit er allemaal in? En toen bedacht ik dat we alles in huis hadden, behalve dat ik niet wist wat de kruidenpasta zou zijn en wat Madras betekend. Eenmaal thuis dat maar eens even uitgezocht.

Madras is een grote stad in India, in de deelstaat Tamil Nadu en heet officieel Chennai. En curry Madras saus is een vrij hete currysaus, rood van kleur en met veel gebruik van chilipoeder. Nou kwam ik aardig wat verschillen tegen in sauzen. En in kruidenmix. Dus heb ik er zelf maar eentje bedacht. Deze curry is lekker pedis!

Ingrediënten

1 grote ui, grof gehakt
1 tl djahé
1 tl koenjit
1 tl ketoembar
1 tl djinten
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl garam massala
2 tenen knoflook

400 gr kipfilet in blokjes
1/2 bloemkool in kleine roosjes
1 paprika in stukjes
1 rode peper in kleine stukjes
2 tomaten in stukjes
1 blik tomaten op sap
1 pakje kokosmelk

Bereiden
Bak de ui in olie met een beetje zout er over in een wok tot die een beetje glazig ziet, voeg de kruiden toe en bak ze nog even mee. Pers de knoflooktenen uit en meebakken. Dan de kipfilet erdoor wokken en wanneer die bijna gaar is, voeg je de groenten toe. Even goed doorscheppen en meebakken. Dan de bliktomaten boven de wok fijnknijpen (jaaa, dat mag van Jamie Oliver 😉 ), tomatensaus erbij en het pakje kokosmelk. Alles aan de kook brengen en met een deksel erop ongeveer een half uur op een laag pitje stoven. Daarna de deksel van de pan en nog ongeveer een 20 minuten a half uurtje stoven; af en toe doorroeren.

Lekker hierbij is witte rijst, maar je kunt ook naan erbij eten (dippen in de saus), raita om te blussen of als je geen brood of rijst wilt eten; een blik kikkererwten erdoor is ook heerlijk. Smakelijk eten!

Afdrukken