Recept: Stoof van kip met citroen & nectarine

Voor twee dagen eten voor twee personen, of voor vier als je samen twee eters krijgt, ha!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten (poot en dij)
  • sap van een citroen of limoen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken, of nog lekkerder een Spaans rood pepertje in stukjes
  • 3 grote tomaten in blokjes
  • 50 gram blanke rozijnen, maar blauwe zijn nog lekkerder
  • 2 grote nectarines in stukjes, hoeven niet helemaal rijp te zijn
    * Als je er nog groente bij wilt, kunnen er doperwtjes door de saus (diepvries of vers, even een 20 minuten meekoken) of sperzieboontjes apart even koken.

Bereiden
Deel de kippenbouten in tweeën en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Besprenkel ze met het citroen- of limoensap en laat een half uur marineren.

Verwarm de olie in een grote braadpan en braad de kip rondom bruin.

Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet circa 5 minuten op lage stand. Voeg de knoflook en chilipoeder toe en fruit nog een minuut.

Voeg dan de tomaten, rozijnen en nectarine toe en leg de kip hierin.

Laat met het deksel op de pan nog minimaal een half uur sudderen op lage stand. Controleer of de kip gaar is. Zelf vind ik een knapperig korstje lekker, dus heb de kip nog om en om 5 minuten onder de grill gelegd.

en laat de saus in de tussentijd zonder het deksel inkoken.

Lekker met rijst.

Afdrukken