Recept: Kruidenmarinade voor BBQ vlees

Een heerlijk recept, waarvan de oorsprong bij River Cottage vandaan komt. Alleen houden wij niet van kalfsvlees, en de hoeveelheden zijn natuurlijk wat anders. Maar een super kruidenmarinade voor vlees in blokjes dat snel gaar of bijna gaar moet zijn op een bbq, grillplaat of grillpan. En vooral GEEN ZOUT!

Ingrediënten

  • 2 takjes oregano,
  • 1 takje rozemarijn,
  • 5 takjes tijm,
  • bos bieslook,
  • 1 knoflookteen geperst,
  • 50 cc olijfolie en zonnebloemolie
  • zwarte peper, versgemalen
  • het sap van een kleine halve uitgeknepen citroen
  • ongeveer 400 a 500 gram vlees, gesneden in blokjes die op spiesjes geregen kunnen worden.

Alle kruiden mogen bloemetjes bevatten 🙂

Bereiden

Was de kruiden en droog ze eventueel kort in een slacentrifuge. Hak de kruiden fijn, inclusief de bloemetjes. De wat houtige steeltjes van de tijm en oregano heb ik er tussenuit verwijderd, maar het is niet nodig dat te doen. Knoflook en olie toevoegen en de blokjes vlees erdoor. Een paar uur koud wegzetten met folie er overheen om in het vlees te kunnen trekken. Na een paar uur op stokjes rijgen en heel kort grillen. De overgebleven marinade kun je nog gebruiken als dressing voor sla.

Afdrukken