Recept: Raapsteeltjes Indisch

De bladgroente in de Paleistuin-Noord groeien de pan uit! En zo ook de hoeveelheid raapsteeltjes. Aangezien ik ze niet allemaal aan mini-naaktslakken-in-de-groei wil overlaten, heb ik vandaag een flinke hoeveelheid geoogst. We aten gadogado, en dit recept met extra groen vond ik er wel goed bij passen!

Ingrediënten

  • ongeveer 400 gram raapsteeltjes, grof gesneden (maar ’t spul slinkt enorm, dus meer mag zeker),
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 ui, gesnipperd,
  • 2 theelepels sambal manis of sambal trassi,
  • 1 flinke theelepel laos,
  • een klein scheutje witte wijnazijn

Bereiden

Fruit de gesnipperde ui in een scheutje olie, en pers de knoflookteen erbij. Laos en sambal even meebakken, en dan de raapsteeltjes erdoor wokken, tot ze zijn ‘doodgeslagen’. Met je vinger op de flessenopening een scheutje azijn erover heen, even doorroeren en opdienen. Heerlijk!

Afdrukken