Recept: Zelfgemaakte erwtensoep

Koop een pak gedroogde spliterwten van Hak en maak het recept wat er achterop staat. Is heel makkelijk en erg, erg lekker!!

Ingrediënten:

  • 1 doos HAK Spliterwten á 500 gram (gebruik voor dit recept 250 gram van de inhoud),
  • 1 liter water,
  • 1 schouderkarbonade (ca. 150 g),
  • Stukje doorregen spek (ca. 100 g),
  • 1 ui,
  • 1 prei,
  • 100 g knolselderij,
  • 100 g wortel,
  • 1 geschilde aardappel,
  • 1 rookworst (250 g),
  • 1 eetlepel selderieblad,
  • peper en zout.

Bereiding:
Was de spliterwten en breng ze samen met de karbonade en het spek aan de kook.
Tip: breng de spliterwten langzaam aan de kook (ca 25/30 minuten),
schep tijdens het koken het gevormde schuim eraf,
Laat het met deksel op de pan (af en toe omroeren) ca. 1 a 2 uur zachtjes koken tot de spliterwten gaar zijn.

Snijd ondertussen alle groenten en de aardappel in stukjes.
Schep de karbonade uit de soep, verwijder het bot en snijdt het vlees in stukjes.
Voeg alle groenten, de aardappelblokjes, de rookworst en het vlees toe aan de soep en laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken (af en toe omroeren).
Haal de rookworst en het spek uit de soep en snijd het in plakjes.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Erwtensoep

En als je vegetariër bent, laat je het vlees weg, en voeg je extra groenten en aardappel toe.

Afdrukken