Recept: Pruimenlikeur of Kruidenpruimenbitter

Ik maak al jaren bramenwhisky, maar had ’t idee om nu ook eens iets anders met pruimen te maken. De pruimen op de Texelhoek (zoals ik ze noem) waren goed rijp en betaalbaar, en de bramen had ik daar al weggekocht 🙂 Dus nu dan iets stevigs met pruimen.

Kilo pruimen, wassen, en door de midden snijden, pit eruit en in een schone weckpot. Daarbij 300 gram suiker, en een kleine juslepel honing. Verder toevoegen: kaneelstokje, theelepel peperkorrels, theelepel venkelzaad, 3 theelepels kummelzaad, ongeveer 10 jeneverbessen, twee kleine takjes rozemarijn, 5 kardemonzaden, 3 steranijs, 5 kleine takjes verse (sterke) thijm. Oja, en laurier en gember. Daarna giet je de pot vol met niet al te dure whisky en sluit hem. Elke dag schudden tot de suiker is opgelost. Na ongeveer anderhalve maand kun je de boel zeven en bottelen. Of later. Naar gelang je tijd en zin hebt.

Ben ik heel benieuwd hoe deze gaat smaken, want eigenlijk ben ik wel van de kruidenbitters. Maar er staat ondertussen ook weer 3 liter bramenwhisky geweckt 🙂

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.