Recept: Kippensoep SC

Kippensoep gegeten tijdens het Fitte Lady’s buffet in december vorig jaar; Tilly weet wel hoe je die kunt maken! Dus vroeg ik haar recept, maar paste deze aan naar onze smaak en kookwijze. Echt heerlijk!

Ingrediënten
400 gram kippedijenfilet
2 koffielepels gedroogde peterselie
1 koffielepel gedroogde tijm
4 stukjes foelie
1 tl koenjit (kurkuma)
1 tl kerrie massala
1/2 tl nootmuskaat
zwaaien met de pepermolen
3 laurierbladeren
2 tenen knoflook
2 blaadjes gedroogde lavas

1 Pot Struik (of andere) kippenbouillon
2 blokjes kippenbouillon
2 el peterselie
250 gr of 1 bakje champignons gesneden
1 kleine prei, gewassen en in ringetjes

Krulvermicelli

Bereiden
Was de kipdijfilet en leg ze in de slowcooker. Kruiden toevoegen, knoflook pellen en tenen toevoegen, 1 liter lauwwarm water. Even roeren en de slowcooker op 2,5 a 3 uur op high. Daarna de kipdijfilet eruit halen en uitpluizen. Terug in de sc.
Voeg dan de bouillon, bouillonblokjes, peterselie, champignons en prei toe. Slowcooker nog een uurtje of 2 op high. Een half uurtje voor einde tijd, voeg je krulvermicelli toe. Zoveel als je zelf lekker vindt; voor mij is 1 baaltje genoeg. Even fijnknijpen voordat je het aan de sc toevoegd, anders heb je spaghetti in je soep. Smakelijk!

Afdrukken