Recept: Konijn met pruimen in donker bier uit de SlowCooker

In 2020 maakte ik deze voor Kerstdiner, maar vergat ’t op te schrijven… domdomdom. Sinds die tijd gebruik ik de SC veel vaker, zo ook vandaag.

Ingrediënten
3 blaadjes laurier
8 kruidnagels
2 el bruine suiker
2 el gedroogde tijm
2 flesjes kasteelbier donker (of ander donker bier)
250 gr gedroogde pruimen
Zout en peper
4 el bloem
1 maggi of bouillonblokje
2 bruine boterhammen zonder korst
4 el Zaanse grove mosterd
Boter en olie om in te bakken
6 middelgrote uien, in grove stukjes gehakt
4 konijnenbouten

Bereiden
Laurier, een el tijm en de kruidnagels op de bodem van de SC. Bestrooi de konijnebouten aan beide kanten met zout en peper uit de molen, bloem en bak ze in boter met olie. Even bruin korstje en leg ze dan in de slowcooker. Bak de uien in dezelfde pan tot ze glazig zien en dan een twee el bruine suiker erdoor. besmeer in de tussentijd de boterhammen vol met de mosterd. Uien beetje bruiner bakken en dan over de konijnebouten in de SC. Pruimen erbij en verdelen, rest van de tijm en het maggiblokje verpulveren erbij. 1e flesje bier erbij. En nog een zwaai met de pepermolen. Dan de boterhammen met mosterd omgekeerd in de sc neerleggen en het 2e flesje bier eroverheen schenken. Zet de Slowcooker 6 uur op high.

Je kunt dit gerecht 2x met z’n twee eten, of 1x met 4 personen. Een waarachtig Kerstmaal met ovenfriet, spruitjes en kastanjes en stoofpeertjes.

Afdrukken