Recept: Parelcouscous salade met tonijn

Parelcouscous met tonijn

Ingrediënten
320 gr tonijn in blik op water
250 gr parelcouscous
400 gr sperziebonen
250 gr cherry tomaatjes gehalveerd
4 eieren
1 kleine rode ui in halve ringen
4 el honing-mosterddressing
zwarte olijven zonder pit

Bereiden parelcouscous
Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe de parelcouscous erbij en kook ongeveer 9 minuten tot de parels mooi zacht en gaar zijn. Giet af in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Kook de sperziebonen en de eieren tot ze gaar en goed zijn. Laat de hardgekookte eieren schrikken, en pel ze. Snijdt ze dan door de midden. Meng de parelcouscous met de sperziebonen, tomaatjes en uien, en de helft van de dressing. Maak de salade op smaakmet zout en peper. Verbrokkelde tonijn en ei helften erover, en de olijven, de rest van de dressing.

Afdrukken