Recept: Chocolade unicornkoekjes

NEWA8778

Echt, niet moeilijk, wel een beetje gepruts met die chocolade, maar zoooo lekker!!

Voor de koekjes:
175 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacaopoeder
1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
50 gr roomboter op kamertemperatuur
115 gr suiker
1 ei
1 eidooier

Voor over de koekjes:
250 gr pure chocolade
versierseltjes of niet.

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, en snijdt deze in kleine blokjes. Voeg daarbij het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder, en de koekkruiden en zet de mixer er op. Goed mengen. Daarna voeg je de suiker, ei en eidooier er bij en meng tot een glad deeg. Als je geraffineerde suiker gebruikt en eieren M, dan krijg je een stevig deeg dat gaat kruimelen wanneer het koud is. Gebruik je witte basterdsuiker, dan kan het zijn dat je deeg vrij nat is en dat je moet kneden met wat extra bloem op je werkblad.

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol deze uit tot ongeveer 33 cm lang. Snijdt van die rollen stukjes met een dikte van 1 cm, leg die met een beetje afstand op bakpapier op een bakplaat.

IMG_9501

Zet de bakplaat of bakplaten ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm dan de oven voor op 180 graden (160 voor hetelucht). Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten tot ze een beetje gerezen zijn en laat ze afkoelen op een rooster.

IMG_9508

Smelt de chocolade au bain marie en neem 1 of 2 vorken. Dompel elk koekje in de chocolade onder en leg ze op bakpapier. Daarna kun je ze versieren. Afkoelen en bewaren in de koeling. Smakelijk!

Afdrukken