Recept: Spinaziesoep

Er zijn van die periodes in de maand (yep alweer, of nog steeds), waarin ik ineens ernstige behoefte heb aan spinazie. Vroegah at ik dan bij Café Bax spinaziesoep met frietjes en 2 bakjes mayonaise (1 bakje was zo minuscuul weinig dat je de mayo moest zoeken met een vergrootglas). Sinds een tijdje probeer ik de spinaziesoep van toen te maken, maar dat is zo makkelijk nog niet zonder er allerlei vettigheden aan toe te voegen. Nu een ongeveer recept; ik zal ‘m vast nog eens aanpassen 🙂

750 gr grofgehakte spinazie uit de diepvries
50 cl water
1 pakje Boursin
4 dl water
2 kleine maggi bouillonblokjes of 1 groot bouillonblokje van een andere soort
versgemalen zwarte peper

Doe de spinaziedeelblokjes in een soeppan met de 50 cl water en zet met deksel op de pan laag op. Af en toe roeren tot het spul is ontdooit. In de tussentijd maak je van de 3 dl water en bouillonblokjes een bouillon.

Als de spinazie ontdooit is, voeg je het pakje boursin toe, en laat het zachtjes warm worden. Als de Boursin is gesmolten voeg je de bouillon langzaam toe, tot je soep de gewenste dikte heeft. Lekker doorwarmen en opdienen.

Stokbrood, kaasjes, olijven etc. of frietjes er bij, alles lekker, alles mag 😀

Afdrukken