Recept: Franse appeltaart

Franse Appeltaart

Ingrediënten

voor het deeg
1 pak appeltaartmix of zelf maken
2 tl kardemon
160 gr roomboter
1 ei
3 a 4 appels naar smaak

voor de Frangipane
150 gr hazelnotenspijs (of spijs naar smaak)
30 gr roomboter
10 gr bloem
1 ei

Voor de afwerking
4 a 5 eetlepels sierkwee-gelei of abrikozenjam

Bereiden

Beboter de vorm. Maak van de taartmix een deeg, en leg het even apart weg, als het erg zacht is in de koelkast. Voor de frangipane; spijs en boter goed door elkaar roeren zodat er geen klontjes meer in zitten, dan een ei loskloppen, voeg toe aan het mengsel daarna ook de bloem. Zet dit apart.

Bekleed de vorm met een laag deeg van ongeveer een cm dik. Spatel de frangipane over de bodem van het deeg. Schil dan de appels in partjes en begin van buitenaf deze daksgewijs in de vorm te leggen. Niet aanduwen. Ondertussen de oven voorverwarmen op 160 graden C. Bak de appeltaart ongeveer een uur (afhankelijk van het soort oven) tot goudbruin.

Tien minuten voor einde baktijd maak je in een pannetje de gelei of jam met een heel klein beetje water warm. Wanneer de appeltaart klaar is, deze direct overal bestrijken met de gelei. Daardoor gaat ie mooi glimmen, maar zorgt ook voor een betere houdbaarheid.

Afdrukken