Recept: Curry met gehaktballen, mango en spruitjes

Ik had zin in iets anders. Maar er moest nog wat opgemaakt, de vriezer moet leeg etc. Dus… spruitjes geoogst uit de Paleistuin-Noord. Gehakt en een half pakje rendang uit de vriezer geplukt en laten ontdooien.

20190226_IMG_8853

Voor de gehaktballen
Pakje gehakt voor 2 personen
half pakje rendang boemboe
een ei
paneermeel oid

3 ons spruitjes, kort koken tot beetgaar.

3 kleine uien, in halve ringen
1 teen knoflook gesnipperd
1/2 spaanse peper in ringetjes zonder zaden
4 cm geraspte verse gember of 2 el djahé
1 tl ketoembar
1 tl djinten
400 ml kokosmelk
1 mango in blokjes

zonnebloem en arachide olie om in te bakken.

Maak de gehaktballen en bak deze kort aan. Kook ondertussen de spruitjes tot beetgaar. bak de uien & gember, voeg dan peper en knoflook toe, voeg dan de djinten en ketoembar toe. Gehaktballen, spruitjes en kokosmelk er bij en lekker laten sudderen tot de saus indikt. Pas op het laatst mango toevoegen.

Lekker met rijst

Afdrukken