Recept: Nasi met pittige paksoi en geglaceerde spek

Oh wat hebben we gister lekker gegeten. Ik was van plan om iets heel anders te koken, maar bedacht dat ik geen zin had in iets met bouillon. Toen werd het het volgende:

Ingrediënten
Gekookte, afgekoelde rijst voor 2 personen
3 grote eieren
ketjap
stukje kipfilet, in kleine blokjes gesneden
stukje gerookte spek
oestersaus
1 rode spaanse peper, ontdaan van zaadjes en in stukjes gehakt
2 knoflooktenen, gesnipperd
verse gember geraspt, of djahé
1 stronk paksoi in reepjes
handje doperwtjes

Bak van de 3 eieren en een scheutje ketjap een ommelet en snijdt die in kleine stukjes. Bak de blokjes kipfilet met een beetje zout, peper in een scheutje zonnebloemolie en laat ze nog even karameliseren met een scheutje ketjap. Zet eireepjes en kipfilet apart. Snijdt het gerookte spek in hele dunne plakken, bak ze knapperig in de koekenpan en karameliseer met een scheutje oestersaus. Zet ze daarna apart. Beetje folie er overheen, dan blijven ze warm.

Bak in een wok in een scheutje zonnebloemolie de knoflook, gember en peper even aan. Voeg dan de paksoi toe. Vervolgens de doperwtjes. Even zachtjes bakken en goed doorscheppen. Voeg dan de rijst, kipfilet en eireepjes toe, en zorg dat alles goed warm door elkaar geschept wordt. De paksoi zal enigszins slinken. Serveer de nasi in een diep bord met stukjes spek erbij. Smakelijk!

Afdrukken