Recept: Boerenkool met pasta

Weer eens even iets anders dan boerenkoolstamppot met worst…

Ingrediënten
300 gr boerenkool
3 rode uien, middelgroot, gesnipperd
100 gr gerookte spekreepjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 bakje (250 gr) champignons
50 gr walnoten in stukjes, even geroosterd
1 tl chiliflakes
1/2 el gedroogde salie, verpulverd
1 of 1/2 klein bouillonblokje
scheut olijfolie
Penne pasta genoeg voor 2 personen

Bereiden
Bak de spekjes kort aan in een wok of hapjespan. Voeg de uitjes toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Dan de champignons en knoflook erbij mee bakken. Chiliflakes en salie erbij. Ondertussen de boerenkool met gekookt water overgieten en deze een minuut of 5 laten staan, daarna afgieten en in de wok erbij doen, walnoten toevoegen, bouillonblokje verpulveren en alles zachtjes meebakken. Pasta koken volgens aanwijzingen op de verpakking (bij ons ongeveer 11 minuten, dan is die al dente). Alles door elkaar, smullen maar!

Afdrukken