Recept: Bloemenkoekjes

Of Kerstkoekjes, het is maar net wanneer je ze maakt 😉

IMG_8119

Ingrediënten
375 gr zeeuwse bloem, gezeefd
125 gr poedersuiker (of zoals onze Zuiderburen ’t noemen; bloemsuiker)
2 eieren
250 gr zachte roomboter
rasp van een bio-citroen, of 2 tl citroenrasp van Oetker
bigarreau (oeps, geen idee hoeveel, ik kocht zo’n rond bakje op de markt en sneed ze door de midden)

Bereiden
Mix de zachte roomboter met citroenrasp, poedersuiker door elkaar. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en even luchtig mixen. Verwarm dan de (hetelucht)oven op 180 graden. Neem dan de gezeefde bloem, schep dit redelijk snel onder door het mengsel. En maak dan met het deeg in een spuitzak met grove karteltanden ‘bloemen’ op een bakplaat met bakpapier. Druk de halve bigarreau per bloem er op.

De bakplaat in de oven, ongeveer 10 a 15 minuten de koekjes bakken tot ze aan de randjes een beetje bruin worden. Ik heb een heteluchtoven, hoe lang ’t in een andere oven moet kan verschillen. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een koekblik.

Afdrukken