Recept: Royal Chicken Curry

20180816_IMG_6589
Ingrediënten

250 ml Turkse yoghurt
1 tl zout
versgemalen zwarte peper
1 tl djinten
1 tl ketoembar
1/4 tl chili poeder
4 el verse koriander, fijngehakt

4 kippenbouten (8 drumsticks of een combi kan natuurlijk ook!)
zonnebloem olie
8 kardamompeulen
6 kruidnagelen
1/2 kaneelstokje
3 laurier

3 el amandelen
3 el sultana’s

20180816_IMG_6588

Maak eerst een yoghurtsaus van de yoghurt, zout, zwarte peper, djinten, ketoembar, chilipoeder en de verse koriander. Zet dit afgedekt apart.

Bestrooid de kip met zout en peper. Verhit de olie en voeg de kruiden toe. Even bakken en roeren, bak daarna stukje bij beetje de kip in de kruidenolie. Zet de gebakken kip apart en blijf de olie verhitten.

Voeg dan de amandelen en sultana’s toe, en roer ze tot de amandelen goudbruin zijn, en de sultana’s ploppen. Alles bij elkaar in een grote pan, yoghurt mengsel er ook bij en even goed door elkaar roeren. Breng het spul zachtjes aan de kook en laat het een 20 minuten met deksel op koken. Daarna de deksel eraf en zachtjes door laten pruttelen, tot de saus is ingedikt en de kip zacht en gaar.

Afdrukken