Recept: Bouillon voor soep

Eens in de zoveel tijd heb ik werkelijk behoefte aan zelfgemaakte bouillon en daar maak ik dan soep van…

Ingrediënten
Soeppakket schenkel, Mergpijp, botten met vlees, runderpoulet,
gehaktballetjes
100 ml azijn
kruidenbouquet: peterselie, rozemarijn, tijm, Laurier
zout peperkorrels

Laat de schenkel en runderpoulet een uur weken in koud water met een flinke scheut azijn. Daarna afgieten en met koud water opzetten. De botten en het vlees braad je ondertussen aan. Laat de bouillon ongeveer 3 uur trekken. Haal dan het vlees en bot er uit, zeef de bouillon, voeg het vlees weer toe en maak er dan soep van of vries de bouillon in.

voor de soep:
1 pak soepgroenten (wat je zelf lekker vindt; grof of fijn)
bouillonblokje
de gehaktballetjes uit het soeppakket
Voeg Peterselie pas op het laatst toe.

Afdrukken