Tussen 8 en 12 stuks
Ingrediënten
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren
2 eidooiers
50 gr bloem
100 gr boter
100 gr hazelnootpasta
cacaopoeder
voor de topping
125 gr roomkaas of mascarpone
2 volle eetlepels hazelnootpasta
een scheutje likeur of essence (zelf heb ik koffiebonenessence gebruikt)
rood fruit om te garneren (of iets anders)
evt. poedersuiker om te bestuiven.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. De basterdsuiker met de eieren, en eidooiers mixen,
voeg dan het bloem toe en mix tot een glad beslag.
Smelt de boter met de hazelnootpasta au bain-marie.
Laat het mengsel iets afkoelen. In de tussentijd kun je mooi een muffinvorm met 8 of 12 vakken insmeren met boter of zonnebloemolie en bestuiven met cacaopoeder.
Roer dan het boter-hazelnootmengsel door het beslag. Vul de muffinvormpjes voor driekwart.
Bak de cakejes in het midden van de oven 9 a 10 minuten tot de buitenkant stevig en de binnenkant nog zacht is.
Meng intussen de roomkaas en hazelnootpasta en essence voor de topping en vul daar een spuitzak mee. Haal de muffinvorm uit de oven, laat ze even een minuutje staan en stort dan de cakejes uit de vompjes.
Vervolgens spuit je er de hazelnoottopping bovenop en garneer met rood fruit of iets anders (denk ook aan blauwe bessen, of stukjes butterscotchchocolade. Als laatste kun je ze nog met poedersuiker bestuiven.