Recept: Mosterdsoep

Hmmm dit is wel écht lekker, maar ook bijzonder vet!! Volgende keer gaat er toch echt iets minder slagroom in, maar voor een 1e keer wil ik niet teveel met een recept rommelen.

IMG_4355

Ingrediënten
1 grote prei
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
35 gram boter
30 gram bloem
1 dl slagroom
3 dl water
1 1/4 bouillonblokje
2 grote eetlepels grove mosterd (mijn voorkeur heeft de Zaanse)
zout en peper

Bereiden
Was de prei, hak in dunne ringen en snipper die dan. Maak de sjalotjes en knoflook schoon en snipper die ook. Smelt de boter in een pan, en als deze begint te pruttelen, de prei, sjalotten en knoflook toevoegen. Even lekker laten pruttelen. Maar NIET laten kleuren. Dan roer je de bloem erdoor en alweer niet laten kleuren. Het water langzamerhand toevoegen en roeren tot je een dikke saus krijgt. Dan de bouillonblokjes erboven verkruimen, witte wijn ook langzaam toevoegen, dan slagroom toevoegen en de saus aan de kook brengen. Kook het ongeveer 5 minuten, dan zet je het gas uit. Roer de mosterd met wat soep los en voeg dit toe, breng op smaak met (evt. zout) en peper. Smakelijk!

Afdrukken