Recept: Kaasstengels voor bij de borrel

Meestal hebben mijn Lief & ik (net als veel andere mensen) een drukke zaterdag. Opruimen, nog wat boodschappen doen, kokkerellen. En tegen een uur of 17.00 zijn we af en uit, en is het tijd om rustig te zitten met een boekje, glaasje en hapje. Maar over het algemeen zijn kant en klare hapjes of snacks o.i.d. behoorlijk zout en vaak ook duur. Enige tijd geleden kwam ik het recept voor kaasstengels tegen.. en besloot dat vanmiddag voor bij onze borrel te maken.

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 50 gram geraspte kaas (Parmezaan van de Lidl is erg lekker, maar elke andere kan natuurlijk ook)
  • 1 losgeklopt ei
  • eventueel zout (vind ik zelf niet nodig, in de bladerdeeg zit al zout genoeg, en ook de kaas, afhankelijk van welke soort)

Verwarm de oven vóór op 220 graden. Leg de bladerdeegplakjes op een snijplank. Bestrijk ze met wat losgeklopt ei en bestrooi elk plakje voor de helft met geraspte kaas. Vouw de plakjes daarna dubbel en ga er met de deegroller overheen. Snij ze daarna in reepjes (ongeveer 5 per plakje bladerdeeg) en bestrijk ze met losgeklopt ei. Eventueel kun je er dan nog wat grof zeezout over strooien. Leg ze op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd en doe ze ongeveer 12 minuten in de oven. Als ze goudbruin zijn gebakken en een beetje afgekoeld, kun je ze serveren.
[Oorspronkelijke bron: www.smulweb.nl]


Erg goed gelukt!

Afdrukken