Recept: Mosterdfruit

3 x raden wat ik aan het maken ben vandaag 🙂
Voor dit recept heb je wel 2 dagen achter elkaar even tijd nodig! En afgesloten is het Mosterdfruit enkele weken houdbaar.

Ingrediënten

 • 2 appels
 • 2 peren
 • 2 rode pruimen
 • 10 rode druiven
 • 1 eetlepel mosterdzaad
 • 5 dl water
 • 150 gram basterdsuiker
 • 1 laurierblad
 • 1 of meer takjes tijm
 • 250 gram honing
 • 5 dl witte wijn

Dag 1: Schil de peren en de appels, je kunt de steeltjes en kroontjes laten zitten als je dat leuk vindt (voor de smaak doet ’t niets). Snijdt ze in helften en verwijder het klokhuis. Snij de pruimen door de midden en haal de pit eruit. Neem een vrij grote pan met dikke bodem, en verhit daarin het mosterdzaad tot ze begint te springen. Doe de suiker en het water erbij en verwarm alles met de peren, appels, de laurier, en het takje tijm, circa 10 minuten tegen de kook aan. Voeg dan de druiven en de pruimen toe en houdt alles circa 5 minuten tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel een nacht staan.

Dag 2: Breng het volgende dag opnieuw tegen de kook aan. Schep het fruit uit de pan, verwijder het laurierblad en de tijm. Laat het fruit uitlekken en doe het in weckpotten. Breng in een pan de witte wijn en de honing tegen de kook aan. Schenk de vloeistof over het fruit en sluit de potten goed af.

Afdrukken