Recept: Ras el hanout

Ras El Hanout

is een typisch Noord-Afrikaans kruidenmengsel en het betekent letterlijk “het beste van de winkel”.

Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd.

Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, (lams)vlees, kip, wild, rijst, couscous, stoofgerechten in de Tajine, groenteschotels en gegrilde producten.
[Bron: Smulweb]

Maar je kunt het ook zelf maken.

Het simpelste recept:

  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout

Of een uitgebreid recept:

1.25 theelepel zwarte peper korrels
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat
– 0.25 theelepel kardemomzaad
– 0.25 theelepel paprikapoeder
– 0.25 theelepel gemalen kurkuma
– 0.25 theelepel zout
– 0.25 theelepel gemalen piment
– 4 kruidnagels

Stamp alles fijn in een vijzel & meng goed door elkaar.

Afdrukken

2 reacties

  1. Beste Vincent,

    Ik vol me best vereerd, maar zie niet de toegevoegde waarde van een inschrijving op uw website in. Misschien bedenk ik me ooit nog, dus bedankt voor uw reactie.

    Met vriendelijke groet,
    MaJoh

  2. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar [censuur] om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

Reacties zijn gesloten.