Recept: Courgettefrittata

Lunch of hoofdgerecht voor 2 x 2 personen, of 1 x 4 personen. Lekker met salade, brood en kruidenkaas of pesto (rood of groen) erbij. Geweldig zomerrecept!

Ingrediënten

2 courgettes, in dunne plakjes
8 eieren, losgeklopt
200 gram ricotta of Turkse yoghurt
1/2 Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
flinke snuf paprikapoeder
zout & peper
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
half potje zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
olijfolie, om in te bakken

Bereiden
Meng de eieren met de ricotta of yoghurt, kruiden en de helft van de geraspte kaas, zout en peper. Schep de courgetteplakjes en de tomatenreepjes er doorheen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en giet het ei-groentemengsel er in. Bak de frittata zachtjes met een deksel op de pan tot deze aan de randen mooi bruin is, en zichzelf heeft ‘opgeblazen’. Dat duurt ongeveer een half uur. Bestrooi met de rest van de kaas en laat hem daarna nog even 5 minuten doorbakken. Snijd de frittata in punten en serveer met brood, pesto en salade.

IMG_2828i

Afdrukken