Recept: Roastbeef in dough

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
700 gr rosbief
4 eetl olie

Voor het deeg:
250 gr wit brooddeeg mix
1 eetl olie
150 ml warm water
1 tl vers gemalen peper

Voor de vulling:
200 gr gehakt
zout en vers gemalen peper
1 ei
2 eetl paneermeel
4 plakken bacon iets dikker gesneden
2 eetl grove mosterd
losgeklopt ei of koffieroom

Bereiden:
Neem de rosbief een half uur voor bereiding uit de koelkast, dep goed droog en wrijf in met zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 10 minuten rondom aan. Laat het afgedekt met folie op een rooster afkoelen (Zet er iets onder, want het lekt). Kneed ondertussen alle ingrediënten voor het deeg tot een soepele massa en laat het deeg een half uur afgedekt rijzen. Kneed het gehakt met zout en peper, het ei en paneermeel goed door. Verwarm de oven voor op 225 C.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van een 1/2 cm dik. Zorg dat het een formaat heeft dat groot genoeg is om het stuk vlees in te verpakken. Bekleed het deeg met de bacon en verdeel hierop het gehakt. Laat bij de randen 2 cm vrij. Smeer de mosterd uit over het gehakt. Als je van mosterdsmaak houdt, mag je er best meer overheen smeren dan die 2 eetlepels. Dep de rosbief goed droog en vouw het deeg om het vlees, bevochtig de randen met water en druk ze goed dicht. Leg het pakket met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk het deeg met los geklopt ei of koffieroom en bak de korst van de rosbief in ongeveer 15 minuten goudbruin. Bij een kerntemperatuur van 55 C is het vlees mooi rose. Laat het vlees nog een paar minuten rusten voordat u het in dikke plakken snijdt.
[Bron: Boodschappen]

Update: Mocht de rosbief toch te hard zijn gegaan, en te gaar (zoals bij ons), snijd er dan flinterdunne plakken van, dat eet wat makkelijker 🙂

Afdrukken