Gompie de Goudvis

Wij hebben al jaren een goudvis genaamd Gompie. Meegenomen van Reply Advertising, alwaar hij bij mij op de balie stond, neurotische vis te wezen in een grote ronde bloemenvaas op een voet. Dat vond ie niet leuk. Enige jaren geleden kreeg gomp een écht aquarium als huis, en begon hij eindelijk recht te zwemmen i.p.v. rondjes. Gompie werd een blije goudvis, die begint te dansen wanneer hij je ziet.

Gompie is ondertussen in november 9 jaar geworden (aldus ex-collega M.B.). En nog steeds een blije, goedlachse goudvis. Pluisje probeert hem sinds september te vangen, en daar schrikt ie nogal van. Hoewel hij er niet minder om eet.

Van een valpartij 1 1/2 jaar geleden hield hij een paar witte schubben over. Nu maak ik me langzamerhand een beetje zorgen; Gompie krijgt steeds meer witte schubben. Zou dat van stress kunnen komen? Of wordt hij gewoon oud? Iemand enig idee?

Afdrukken

4 reacties

  1. Oh, namens Gompie bedankt voor de knuffel 😉

    Maar misschien is het inderdaad zo dat ie gewoon ouder wordt.. hoewel er ook goudvissen van 20 jaar en ouder zijn/waren.

    Hij krijgt in ieder geval wat extra aandacht nu, en we gaan de achterkant van het aquarium afplakken; dat geeft hem wat meer rust i.v.m. Pluisje.

  2. Ach Gompie toch! Nee, ik zou het niet weten eigenlijk, maar ik stuur toch even een virtuele vissenknuffel. 🙂
    (Ik dacht net: misschien is het net als bij mensen, die krijgen grijze haren als ze ouder worden. Gomp grijze schubben?)

Reacties zijn gesloten.