Recept: Courgettejam

Zelf courgette kweken is helemaal niet erg moeilijk. Je moet regelmatig water geven, af en toe wat extra voedsel en geduld hebben of je plant mannetjes en/of vrouwtjesbloemen maakt. Uit die laatste… juist! Ontstaan de courgettes. En als ie het dan eenmaal doet, dan gaat ’t snel met de aanwas.

Ik wilde iets heel anders maken dan het standaard courgetterecept 🙂

Ingrediënten

  • 500 gram courgettes
  • sap van 1 citroen
  • 400 gram geleisuiker
  • Een stuk gember, zo groot als je duim
  • Een eetlepel gedroogde munt

De gember kun je schillen en dan raspen of in heel kleine stukjes snijden. Ook de courgette raspen of in heel kleine stukjes snijden. In een pannetje de courgettes, citroensap, gember en munt door elkaar roeren. Staafmixer erdoor.

Even laten koken, pruttelen en dan de geleisuiker erbij. Doorkoken zoals op de verpakking staat, of nog voor de zekerheid wat langer. En dan in twee schone potjes (die van de Zaanse mosterd zijn bijvoorbeeld precies goed). Op z’n kop afkoelen.

Hoe het smaakt? Dat weet ik nog niet 😀

Afdrukken